חברה והשקפה

בחירות בן אדם

  • כ"ג חשון התשע"ו

שאלה

שלום רב האם כל דבר בחיים זה בחירות או מין השמיים אם נגיד מין השמיים אז למה בן אדם יש לא לבחור איזה דרך שרוצה או סתם דוגמה בן אדם יכול לצאת לשידוך ויתאהבו אחד לשני ולהתחתן או לבחור שלא מתאים עוד שאלה ראיתי כמה אנשים שנשואות לגויים אז אם נגיד הכול מישמיים אז למה התחתנו גוי אם יהודי

תשובה

שלום וברכה

בכל דבר שיש בו חטא או מצווה, יש בחירה חופשית לאדם, ירצה יחטא, ירצה יתגבר על יצרו ולא יחטא.

כל דבר שאין בו מצווה או עבירה אין לאדם יכולת לשנות כלום מגזירת שמיים.