נשים

האם מותר להניק ילד אחרי גיל שנתיים?

  • כ"ב חשון התשע"ו

שאלה

שלום, יש לי ילד בן שנתיים (שינק שלושה חודשים) ולפני חודש ילדתי ילד נוסף. ברצוני לדעת האם מותר לי לשאוב לתוך כלי חלב ולהביא לילד בן שנתיים לשתות (כי נגמל מחלב אם-אם יש עניין בזה בהלכה) אשמח למקורות! תודה.

תשובה

שלום רב,

מותר לאישה להניק תינוק בריא עד גיל ארבע, ותינוק חולה עד גיל חמש כל עוד היא הניקה אותו ברציפות.

אחרי גיל שנתיים, אם התינוק הפסיק לינק למשך שלושה ימים מלאים, אין לה לחזור להניק אותו, אלא אם כן הסיבה להפסקת היניקה הייתה מחמת חולי של התינוק.

אולם אם את שואבת חלב לתוך כלי - מותר לך לתת אותו גם לתינוק שעבר את גיל שנתיים, ואפילו אם עברו יותר משלושה ימים מלאים שהוא לא ינק.

מקורות: שלחן ערוך יורה דעה (סימן פא סעיף ז).

בברכה,

הלל מאירס