שאל את הרב - כללי

מה נצטווה אהרון לעשות בפרשת המן?

  • כ' חשון התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני משתדל לקרוא פרשת המן בכל יום כסגולה לפרנסה ובעיקר כי הסיפור שם הוא מרתק וחשוב. השאלה שלי מתייחסת לסוף הפרשה ״ ויאמר משה אל אהרון קח צנצנת אחת ותן שמה מלא העומר מן והנח אותו לפני ה׳ למשמרת לדורותיכם כאשר ציווה ה׳ אל משה ויניחהו לפניי העדות למשמרת..... והעומר העשירית האיפה הוא״ מה בדיוק אהרון הצטווה לעשות? מהיא הצנצנת ואיך מתקשר המשפט האחרון לפעולה שהוא עשה ולמה בצורת רמיזה ? תודה רבה על תשובתך כבוד הרב, מתן.

תשובה

שלום וברכה

בורא עולם ציווה לאהרן הכהן לקחת מהמן מלוא העומר - כלי מיוחד שהיה נהוג בזמנם - להניח בקודש הקדשים למשמרת לדורות הבאים שיראו את המן שבורא עולם נתן את המן לעם ישראל.

בסיום התורה מסבירה שהכלי הקרוי עומר מכיל כמות של עשירית האיפה.

בהצלחה,