הבטחה שהבטחתי להשם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! יש לי שאלה דחופה מאוד מאוד. אמא שלי מצאה לפני חודשיים טבעת זהב יקרה בקניון והביאה לי אותה אחרי כמה ימים ואני לא עשיתי השבת אבדה, היום איבדתי את טבעת הנישואין שלי וחיפשתי בבית ולא מצאתי ואז אמרתי לקדוש ברוך היא, שאם הוא יעזור לי למצוא אותה כי הבנתי שזה "עונש" משמיים על הטעות שאמא שלי הביאה ואמרתי להשם שאני יעשה גמילות חסדים ואמכור אותה ועשה גמילות חסדים עם הכסף וברוך השם בשניה שאמרתי את זה הסתובבתי ומצאתי אותה.\שאלתי היא האם אני יכולה להחזיר את הטבעת לאמא שלי ולעשות גמילות חסדים קטנה או שאני צריכה לעשות גמילות חסדים כמו שאמרתי במפורש אחרי שאמכור את הטבעת. פשוט לא נעים לי מאמא שלי. אשמח לקבל את התשובה לפני שבת תודה

תשובה

שלום וברכה

חובה לתלות פתק בקנ יון ולהכריז על האבידה, או לדוח על האבידה למשרדי הקניון, ואסור למכור את האבידה לא על מנת לתת לאמא ולא לכל חסד אחר.

בהצלחה - בנימין שמואלי