אמונה

רציתי לדעת האם יש עניין בכלל לעבוד את השם בלי רגש ובלי ביטחון בלי אמונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לדעת האם יש עניין בכלל לעבוד את השם בלי רגש ובלי ביטחון בלי אמונה כמעט בלי כלום אוליי קצת אמונה . ואל תגידו לי בקשה שאם הזמן זה יבוא למה כבר שמעתי את זה "מתוך שלא לשמה יבוא לשמה" תענו לי תשובה פשוטה. אני תלמיד ישיבה דרך אגב אבל אני לא חושב שיש ערך למה שאני בלי כל מה שהזכרתי

תשובה

שלום וברכה

חובה לעבוד את ה` גם ללא רגש, אבל אם אינךמאמין חלילה בבורא עולם, אכן יש בעייה רצינית בעבודתך, וזה אכן לא יבוא מממילא, עליך לחקור את הדברים ולבדוק אם אכן יש מנהיג לבירה או לא, ולא כל אמונה בבורא עולם הריאיינך יכול לשאול כלל את השאלה אם יש ערך, כי לדעתך אין מי שמשלם, אם הינך שואל זאת הרי ככל הנראה יש לך אמונה, אם כי יתכן שאמונתך אינה מושלמת.

אני ממליץ לך מאוד לחקור את הדברים ביסודיות ולדעת אם יש בורא שנתן את התורה או לא. אשמח לכוונך לסמינר מתאים בעז"ה לבדיקת העניין.

בברכה - בנימין שמואלי