אמונה

גזל..וחובות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ידוע לי עד כמה חמור להחזיק גזל של מישהו אחר או לא להחזיר כסף שלקחת... הבעיה שלי היא שעד לפני 5 שנים היה לי חבר, שמתוך כעס ובעוונותיי הרבים גזלתי ממנו כסף..הבעיה היא שאני לא זוכרת כמה ואין מצב שאוכל להחזיר לו כיוון שזו פדיחה רצינית!!! אין לי גם שום איש קשר שאיתו אוכל לסדר את עיניין ההחזרה...אני יודעת שיש לו בלי עין רעה המון כסף והוא לא זקוק כרגע לכמה גרושים שלי שלקחתי לו לפני 7 שנים...האם תוכל לעזור לי ולהמליץ לי על איזושהי דרך עקיפה כדי שימחלו לי בשמיים על העוון הזה...? בשורות טובות ותודה רבה..

תשובה

שלום וברכה

שערי בערך כמה כסף את בוודאי לקחת ממנו, ושלחי לו את זה בהמחאה בדואר, וכתבי לו שאולי לקחת יותר ואת מבקשת שימחול לך על היתר.

אם אינך רוצה שידע ממי מדובר את יכולה להשתמש בהמחאה של מישהוא אחר, או בהמחאה בנקאית.

בברכה - בנימין שמואלי