תפילה וברכות

האם יש להאריך ב-ח' ו/או ב-ד' של קריאת שמע?

  • י"ט חשון התשע"ו

שאלה

שלום רב, א. אם אני אוכלת מזון שברכתו 'מזונות' ו'שהכול' (למשל, בורקס, סלט ושתייה), האם בברכה האחרונה יש לברך "על המחיה" ואז "בורא נפשות"? ב. הגיית "אחד" בקריאת שמע: האם יש להאריך ב-ח' ו/או ב-ד'? ג. כאשה, אני אומרת את שם ה' בכל הברכות, חוץ מלפני תפילת שמונה עשרה - אז אני אומרת: ברוך אתה גאל ישראל. האם אני נוהגת נכון? בברכה ובתודה, הדס

תשובה

שלום וברכה

1. את שני הברכות.

2. ילקוט יוסף קצוש''ע אורח חיים סימן סא - לדקדק ולכוין בקריאת שמע :  וצריך להאריך מעט באות חי''ת של אחד כדי שימליך את הקב''ה בשמים ובארץ .. וכן יאריך קצת בדל''ת של אחד שיעור שיחשוב שהקב''ה יחיד בעולמו ומושל בד' רוחות העולם ולא יאריך יותר מכשיעור זה

3. כבת ספרד את נוהגת נכון באמירת גאל ישראל. כך גם תנהגי באמירת ברוך אתה יוצר המאורות וברוך אתה הבוחר בעמו ישראל וכן ברוך אתה מלך העולחם יוצר אור ובורא חושך. גם בברכת ברוך שאמר וישתבח יש לומר ללא שם ומלכות.