שאל את הרב - כללי

אנשים שלא יוצאים מגיהנם

  • י"ט חשון התשע"ו

שאלה

אם הקב"ה ברא את העולם בשביל להיטיב לברואיו אז איך יכול להיות מושג של אנשים רשעים שלא יוצאים מהגיהנם וסבלו ויסבלו לעד ולעולמי עולמים (כמובן שמדובר על גוים כמו המן הרשע וכו') נכון שיש מושג של בחירה חופשית אבל עדיין בשורה התחתונה המטרה היתה להיטיב ובפועל יש כאלה שאך ורק סובלים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הענישה לרשעים נועדה גם עבור הצדק האלוקי, וכדי שהצדיקים ידעו שהם זכו בשכרם בצדק וביושר, ולא בתור מתנת חסד.
 הבחירה החופשית מאפשרת שכר גבוה בגן-עדן, אך גם גיהנום. כי אי אפשר להשיג דבר גדול ונפלא, מבלי שיהיה גם סיכון גדול מעבר.

עם זאת, קראתי באחד מספרי הקבלה לדורנו, שלאחר בוא הגאולה השלמה, יכרתו לבסוף הרשעים הגמורים גם מהגהינום ולא יישאר מהם כל זכר.

בברכה,
דניאל בלס