תפילה וברכות

פסוק בשיר השירים

  • י"ז חשון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה. לא הבנתי את פסוק י' בפרק ח' בשיר השירים. מי אמר אותו (האם כנסת ישראל או עם ישראל)? ועל מי הוא נאמר? ומה הכוונה שלו במשל ובנמשל? אם אפשר בבקשה קצת להרחיב על פשוק זה כדי שאני יבין אותו ואת ההקשר שלו זה יעזור לי מאוד. תודה רבה, ושבת שלום.

תשובה

שלום וברכה

כנסת ישראל אומרת זאת לפי פירוש רש''י בשיר השירים פרק ח פסוק י :  י אני חומה חזקה באהבת דודי ושדי כמגדלות אלו בתי כנסיות ובתי מדרשות המניקים את ישראל בדברי תורה אז באמרי זאת הייתי בעיניו כמוצאת שלום ככלה הנמצאת שלימה ומוצאת שלום בבית בעלה.