שאל את הרב - כללי

האם השם בת שבע מסוגל לבנים?

  • י"ג חשון התשע"ו

שאלה

שמעתי בשם הרב זמיר שהשם בת שבע הוא סגולה לבנים. רציתי לדעת: א. האם זה נכון? ב. האם יש מקורות לסגולה זו? אשמח לקבל תשובה עם מראי מקומות. תודה.

תשובה

שלום רב,

כך הביא בספר כתר שם טוב חלק א' (עמודים צ-צא) בשם הגר"ע יוסף זצ"ל, שמי שנולדו לו הרבה בנות, ורוצה בן זכר, יקרא לבת האחרונה בשם "בת שבע", וזה מסוגל שבפעם הבאה ייוולד לו בן זכר. וטעם הדבר הוא, משום שהשם "בת שבע" יש לו משמעות של שביעה מבנות, ויש בכוח השם להשפיע שבפעם הבאה ייוולד לו בן זכר.

ועיין שם עוד, שהביא מעשה באחד שנולדו לו שמונה בנות, ושאל את הגר"ע יוסף זצ"ל מה לעשות כדי שבפעם הבאה ייוולד לו בן זכר, והשיב: שיקרא לבת האחרונה בת שבע, וכך היה שנולד לו בפעם הבאה בן זכר. (וכן הובא בשם הגר"ע יוסף זצ"ל בספר מנהגי הראש"ל חלק ב' פרק יד סעיף י).

בברכה,

הלל מאירס