שבת

לידה בשבתN

  • י"ג חשון התשע"ו

שאלה

חמי גר בבאר שבע ואני בנתיבות הוא מזמין אותנו לשבת אליו ואני לקראת לידה בעזרת ה׳ ואני רוצה שאמא שלי ואחותי יהיו איתי בלידה אנחנו שומרי שבת וחמי לא השאלה שלי היא אם אני נוסעת לבש מותר לי להתקשר ולהודיעה למשפחה שאני בחדר לידה

תשובה

שלום וברכה

אין להתקשר ותשתדלי להסתפק רק בבעלך.

אם את ממש ממש מרגישה באמת לחוצה וחייבת את אימך לידך יש מקום להתיר לקרוא לה אם את לא יכולה להסתדר בלעדיה, אבל אחותך בוודאי אסורה בהחלט לנוסע בשבת ולעשות חלילה כל חילול שבת שהוא.

כמובן שאסור להשתמש בחמיך לשום דבר אסור בשבת. גם הוא יהודי וחייב בשמירת השבת ככל היהודים, אסור לגרום לו לחלל שבת.

בזכות הקפדתך על שמירת השבת כהלכה תזכי בוודאי ללידה קלה בזמנה בבריאות איתנה לך ולעוברך.