שבת

זמן הדלקת נרות

  • י"ג חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני ובעלי מתגוררים בבית הורי. אימי מדליקה נרות 40 דק' לפני. בעלי רוצה שאני אדליק יותר מאוחר מכיון שהרב עובדיה כתב בספרו שזהו מנהג שגוי אימי לא מוכנה להדליק אחרי הזמן מכיון שטוענת שכבר המון זמן היא נוהגת כך וגם שזה טוב להכניס שבת מוקדם. מה עלי לעשות? ב. מכיון שיש לנו ילדים קטנים אינני מדליקה בחדר מכיון שאין לנו מקום גבוה להדליק (רק מעל הארון אבל זה מסוכן כי יש הרבה דברים מעל ואימי לא מרשה) אלא יוצאת ידי חובת אימי מכיון שאני תמיד נהגתי להדליק בשמן בעלי מתעקש שאדליק על מנורת חשמל כדי שאצא ידי חובה (לטענתו אינני יוצאת ידי חובה בהלקת הנר עם אימי במטבח) ואני רוצה להדליק בשמן? כיצד יש לנהוג? אמרנו שמה שהרב יפסוק נעשה אשמח לקבל את תשובתך המהירה לפני השבת הקרובה

תשובה

שלום וברכה

האם אימך לא מאפשרת לך להדליק לאחר הזמן שהיא נהוגת להדליק?

כל זמן שאת אצל אימך את יכולה לצאת ידי חובה מאימך ולא לברך על הנר. אם את בין כה וכה מדליקה אור חשמל בחדרך תוכלי לברך על הדלקת האור בחדר וסמוך לברכה תדליק גם את הנרות שלך יחד עם אימך.