אמונה

כשרות מול הורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד נתקעתי במצב בעייתי. ליל ערב יום הכיפורים (יום שלישי) , הצצתי במקרר לראות את הבשרים שאמא שלי (שהיא מסורתית) הולכת לבשל לי ולאחי לארוחה מפסקת. אני התכוונתי לאכול עוף , ואחי בשר בקר. והופתעתי לראות שהכשרויות הם רבנות בלבד ! לאחר שיש בינינו ובין ההורים מעין הבנה שאנחנו הבנים אוכלים רק בד´צ\מהדרין (אנחנו ספרדים - והרי ידוע שבשר בקר זה טרף בשבילנו אם זה לא גלאט). ובד´כ אמי ב´ה קונה הכל למהדרין וגלאט. כמובן שאנחנו לא יכולים לאכול את זה (איני מוכן להקל אפילו בבשר עוף שלא שייך החומרא הזאת של הבית יוסף). עכשיו התלבטתי אם לומר לאמי על העניין כי ידעתי שהיא תכעס אם אעלה את זה ומצד שני , איזה עוד אופציות היה לי ? להכשיל את אחי או לומר לו לא לאכול (וגם אני כמובן לא הייתי אוכל ואז היא הייתה עוד יותר מתרגזת אולי) ?? אז החלטתי להגיד לאמא שלי שאנחנו לא יכולים לאכול את הבשר הזה מהסיבות הנ´ל , היא כמובן צעקה והתרגזה וכו` (תסריט ידוע מראש). לא אמרתי כלום מעבר לכך. השאלות שלי הם כאלה: 1. האם הייתה דרך יותר טובה לנהוג בסיפור הזה בלי בלאגן ? 2. האם באמת מן הדין , אני חייב להתנצל בפני אמי ? או שזה יהיה מצד חסידות. הרבה פעמים נוצר מצב שאני צריך להילחם על ערכי היהדות ,לא רק מול הורים, וה` יודע בלבי היטב שאיני עושה זאת מצד כבודי ומצד גאווה. מחכה לתשובה. .

תשובה

שלום וברכה

1. נהגת כשורה.

2. חשוב מאוד שתתנצל אך אין חובה בדבר.

דבר שהוא אסור בהחלא אכן חובה שלא לותר גם מול ההורים, אבל דבר שהוא ממידת חסידות בלבד, יש לדעת לוותר בעת הצורך.

בברכה - בנימין שמואלי