אמונה

כיצד אני יכול לשפר את הלימוד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לומד תורה תקופה לא קצרה ואני שוכח חלק מהלימוד ומרגיש שאני לא מתקדם בלימוד. 1. כיצד אני יכול לשפר את הלימוד? 2. מהם לימודי דיינות ו\או רבנות, וכיצד אפשר לילמוד אותם. 3. האם מותר לילמוד תארים וחכמות של גוים במכללות שבהם השיעורים מעורבים.

תשובה

שלום וברכה

כדי להימנע מהשכחה יש לחזור על הלימודים וזוהי הדרך הנכונה לזכרון.

כמו כן סיכום הלימוד וכתיבתו על הדף מועילה מאוד לזיכרון.

לימוד השולחן ערוך על ה\בורויו הםהליודים הנחוצים כדי להיות דיין ורב.

3. יש להימנע מלימוד בכיתות מעורבות.

בברכה - בנימין שמואלי