האם חייב לעשות נטילת ידיים לפני נתינת צדקה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ! יש לי מספר שאלות .. 1.האם חייב לעשות נטילת ידיים לפני נתינת צדקה? 2.האם יש שני דברים שונים שאחד זה מצווה לברך והשני זה היישום? נגיד מצוות ציצית קטן האם שאני לא מברך נגיד שכחתי ולובש את הציצית זה נחשב גם כמצווה נפרדת? והאם כך בכל מצווה כמו הנחת תפילין וכו`? 3.האם יש הלכות גם על לבישת בגדים כמו על נעילת נעליים? והאם בנעליים צריך לנעול קודם את ימין ואחרי זה את שמאל ואז לקשור את שמאל ואז את ימין? תודה כבוד הרב !

תשובה

שלום וברכה

א. ראוי לקיים מצוות בנקיות, ואם ידוע לך שנגעת במקומות המחייבים נטילה, ראוי ליטול לפני מתן צדקה, אבל לא במקרה שתפספס את מצוות הצדקה עקב כך.

ב. נכון מאוד, המצוה והברכה לפניה, הינן חובות נפרדות. והמצוה מקויימת אף ללא ברכה לפניה.

על ציצית ותפילין, אם שכחת לברך בעטיפה ובהנחה, אפשר לברך כל עוד הינך עטוף בציצית ומעוטר בתפילין.

ג. בכל הבגדים מקדימים צד ימין לפני צד שמאל, כך גם בלבישת נעליים, חוץ מקשירת נעליים, או בגדים אחרים שעושים בהם קשירה, שבהם מקדימים צד שמאל.

שנה טובה - מנשה ישראל