הנהגה ביום כיפור עם האשה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה!!! לקראת יום הכיפורים רציתי לשאול, הנני נשואה ובחודש השביעי להריוני, רציתי לדעת האםם מותר לישון עם בעלי באותה המיטה???? כמובן בלא תשמיש, האם האיסורים החלים הם כמו בנידה, אסור שום מגע???? אשמח אם תענו בהקדם!!!! תודה וגמר חתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

אחת מחמשת העינויים שנצטווינו ביום כיפור, הוא הימנעות מקיום יחסי אישות, בכך אנו עושים דבר מעשי לסיגוף על פי מצוות התורה, ועל ידי זה זוכים לכפרה על חטאים הנוגעים לענינים אלו, בד בבד עם התשובה.

מצוה זו, כוללת, מלבד עצם ההימנעות מקיום יחסי מין, גם את הנהגות הפרישה הנוהגים בימים שבהם האשה אסורה על בעלה. בשעות היום של יום הכיפורים נחלקו הפוסקים אם גם נגיעה בין בני הזוג, אסורה. אבל שינה במיטה אחת אסורה במהלך כל היום לכל הדעות.

גמר חתימה טובה - מנשה ישראל