שבת

שאלות בענייני שבת

  • י"ב חשון התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב 1. שמעתי שיש סגולה כזאת לכבות את האור במטבח לפני שמדליקים נרות שבת ואז להדליק אותם בחושך ומיד אחר כך להדליק שוב את האור במטבח כדי שישאר לכל השבת האם נכון לנהוג כך או שזה אסור? 2. קראתי בספר הלכות שבת שאפילו מותר לפתוח דברי מאכל בשבת עם מספריים, הדבר נראה לי תמוה במיוחד הרי מספריים הם מוקצה כיצד יתכן? 3. אבא שלי חילוני ובדרך כלל אמא שלי עושה לנו הבדלה כי אחי בן 13 הולך לבית הכנסת ועושה הבדלה שם וחוזר 20 דקות אחרי צאת שבת האם ראוי להשאיר את המנהג כך או לחכות לו שיחזור אחרי 20 דקות מצאת שבת ויעשה לנו שוב הבדלה לאחר שכבר שמע? תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

1. זאת לא סגולה. זאת עיצה הלכתית מאחר ויש חוששים שאם האור דולק מכבר אין לברך על נרות שבת כי הנרות לא מועילים.

2. מותר להשתמש בכלי שמלאכתו בדרך כלל לאיסור כמו מספריים, לצרוך דבר היתר בשבת.

3. תמשיכו במנהגכם.