שאל את הרב - כללי

בריא

  • י"א חשון התשע"ו

שאלה

שמי אבישי אני נולדתי עם כמה מוגבלות ועם הסתתמה קלה אלרגיה ואני רוצה עם תפילות יעזרו וגם עם אני ישים ציצית זה יעבור לנצח ומה תפילות אני מוכן לעשות הכל זה הכל

תשובה

לכבוד השואל,

כמובן שקיום תורה ומצוות עוזר לסלק הרבה מן החולאים,

וכנודע שבשעת קבלת התורה נתרפאו כל ישראל מן חוליים.

נכון וראוי הדבר שתשים ציצית.

וכן ראוי להתפלל להשם שישתפר ההסתתמה והאלגיות -

אמנם זהו דוקא כאשר עושים בד בבד עם זה איזה השתדלות.

לכן תברר אודות איזה סוג טיפול שכבר הצליח להעביר  הסתתמה ואלגיות, וגם תעשה כן;

ואז תתפלל להשם שיעזור אותו ההשתדלות.

(גם אל תספר להרבה אנשים אודות בקשתך, או כשזה מצליח אח"כ, אלא ישאר הדבר בצנעה בינך לבין הקב"ה;

- כי כאשר הדבר נעשה פומבי, אז זה טעון הרבה יותר זכויות כדי שיתחולל השינוי).

בברכה לכל טוב

רב נחום