שאל את הרב - כללי

כיבוד אב והתנהגות מקובלת

  • י"א חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, הבעיה היא פגיעה אישית רגשית על מה שנראה בעינינו חוסר כיבוד אב ועוד לעיני הציבור בחתונה של בנו האמצעי לפני כשבוע. (לבעלי יש שלושה ילדים גדולים בני 18-22 ש") בת ושני בנים מנישואיו הקודמים). הקשר בין האבא לילדיו הוא קבוע רצוף. הילדים מבקשים הרבה מאוד עזרה כספית ועזרה יומיומית בהסעות ועוד ועוד. בעלי שילם הון עתק עבור מסיבת החתונה וגם קנה מני מתנות וריהוט לזוג הצעיר לבקשתו. בעלי נפגע חזק מאוד מהרגע שבמעמד תחת החופה כאשר קראו ברכות אך דילגו עליו. הרב שניהל את החופה דילג על בעלי שהוא האבא האמיתי הביולוגי של החתן. הזמינו את האב החורג (הבעל הנוכחי של אם החתן) לקרוא ברכה גם את אביו שהגיע אורח מחו"ל לקרוא פעמיים ועוד כל מני דודים אחרים. בעלי נפגע עד עמקי נשמתו!. נשמתו נקרעה והוא בוכה מאוד מאז המקרה. כששאל את בנו ביום השמחה וגם ימים לאחר כך בשבת חתן- בנו תירץ וענה שהם יותר דתיים. למותר לציין שבעלי מבית מסורתי ויומיום קורא תפילות. גרושתו הייתה חילונית בעבר ואף אכלה חזיר ואחר כך שוב חזרה לחיק הדת. בעלי סיפר לי שכבר קרה במעמד בר המצווה של בן אחר (במושב הדתי) שלא הרשו לו לעלות לתורה. בעלי אדם נפלא מבית מסורתי, נורמטיבי אוהב אדם. בעלי מתייעץ איתי איך צריך לנהוג? מכאיב לי לראות ואיני מבינה איך בנו יכול להתנהג אליו כפחות ערך כי "הוא לא מספיק דתי" בהשוואה לאחרים (שגם להם יש הרבה בעיות אישיות מהותיות מטואטאות תחת מעטה החיצוני).

תשובה

שלום וברכה

להבא יש לשוחח מראש על כך עם הרב מסדר הקידושין שישוחח עם הבן לפני החופה ויגיעו להסדר ראוי ומכבד לכולם.