תפילה וברכות

תפילת שמונה-עשרה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ישנם כמה דברים שלא מובנים לי בתפילת שמונה עשרה. 1.בתחילת וסוף התפילה הולכים 3 צעדים אחורה וקדימה ,למה? 2.בקדושה כשאומרים קדוש קדוש אז מרימים את הרגליים כזה מדוע? בתודה..

תשובה

שלום וברכה

הולכים שלוש פסיעות קדיהמ ככבוד לבורא, שלפניו אנו הולכים לעמוד בפניו, כי השכינה שרויה מול העומד שם. 2. כך כתב בספר טורי זהב על או"ח סימן קכה כתוב בטור בשם ספר היכלות ברוכים אתם לה` שמים ויורדי מרכבה אם תאמרו ותגידו לבני מה שאני עושה בשעה שמקדישים ואומרים קדוש קדוש קדוש ולמדו אותם שיהיו עיניהם נשואות למרום לבית תפלתם ונושאים עצמם למעלה כי אין לי הנאה בעולם כאותה שעה שעיניהם נשואות בעיני ועיני בעיניהם.

וב"י בשם שבלי הלקט מסיים בזה באותה שעה אני אוחז בכסא כבודי בדמות יעקב ומחבקו ומנשקו ומזכיר גלותם וממהר גאולתם. במדרש תנחומא פרשת צו איתא ובשתים יעופף מכאן תקנו לעוף על רגליו בשעה שהש"ץ אומר קדוש קדוש קדוש: בברכה - בנימין שמואלי