לא מילאתי פרוזבול

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לא מילאתי פרוזבול השנה. באתי למלא אחד וברגע האחרון וויתרתי על כך (כי חשבתי שזה לא רלוונטי לגבי), אלא שמסתבר שיש בעייה הלכתית עם חשבון בנק , ע"פ היתר עיסקא (אני בבנק הפועלים) ששמעתי שאומרים שזה חצי פקדון וחצי מלווה . יש לי עו"ש רגיל ,בלי חסכנות. אני בפלוס מסויים וע"פ הבנתי בעצם בגלל השמיטת כספים אני לא יכול לגעת בחצי מהחשבון משום "לא יגוש" .מה אני יכול לעשות, יש היתר שאפשר לסמוך עליו? תודה גמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

ישנו שיטה הלכתית מבוססת שעיסקה המבוצעת על עיקרון של `חצי הלוואה וחצי פיקדון` אין שביעית משמטת, גם את החלק של ההלוואה. ובנוסף לכך, יש לצרף דעתו של הגאון רבי משה פיינשטיין זצ"ל שאפשר גם כיום לסמוך על השיטה שהרמ"א מביא בתחילת סימן סז` לפיו לא נהגו לכתוב פרוזבול בזמן הזה.

שנה טובה - מנשה ישראל