שו"ת הלכות יום טוב

מה הדין לגבי מקלחת בשבת ויום טוב והאם יש הבחנה בין ילדים למבוגרים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה הדין לגבי מקלחת בשבת ויום טוב והאם יש הבחנה בין ילדים למבוגרים?

תשובה

שלום וברכה

בשבת מותר להתקלח במים קרים בשעת הצורך.

לתינוק מותר בעת הצורך להתקלח אך ורק במי דוד שמש.

ילדים קטנים אין להתקלח רק אם הם מזיעים הרבה אפשר להקל בדוד שמש

יונקרס ומי בוילר אף שהוחמו בערב שבת בוודאי אסור להשתמש ללא שום הוראת היתר.

בחג מותר לבני ספרד להתקלח בדוד שמש אף למבוגרים. אבל יונקרס אסור בהחלט

בברכה - בנימין שמואלי