שאל את הרב - כללי

מניעת גזל

  • ז' חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! אני קלינאית תקשורת, מקבלת מטופלים מקופת חולים עם טפסי 17 (הקופה משלמת עליהם) במקום שבו אני משלמת שכירות לפי מספר המטופלים. יש לנו נוהל במקום שכאשר יש ביטולים של הרגע האחרון, למעט מקרים יוצאי דופן, יש לחייב בטופס 17 או תשלום של 120 שקלים. ברב המוחלט של המקרים אני לא מחייבת, ואז בעצם אין גזל לא מהמטופל שלא בעצם גם פרנסתי נפגעת

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי בדיוק. האם המקום רוצה לחייב אותך בשכירות על אנשים שלא הגיעו למקום כלל?