שאל את הרב - כללי

חוות דעת לגבי שידוך

  • ז' חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. אני בחור בן 31,בעל תשובה קרוב ל-7 שנים.לפני 3 חודשים הכרתי בחורה מדהימה.בעלת מידות טובות ובעלת תשובה גם כן(יש לציין שהיא גבוהה ממני מבחינה תורנית-מתבטא בצורת חשיבה וידע תורני).הקשר שלנו התחיל מדהים ועם הזמן התחיל לדעוך.אנחנו מאוד מבולבלים ומתקשים לגבש דעה.אתמול החלטנו לסיים את הקשר בניינו.האבסורד הוא שהמסקנה שאני והיא הגענו-ולגמרי ליחוד-שהיא יודעת שהיא לא תהיה טובה בשבילי ואני צריך לחפש משהו יותר טוב לחיי וכך גם אני אמרתי לה- שאני חושב שהיא צריכה לחפש משהו יותר טוב.השם יתברך גדול ואני יודע שלבסוף הוא יסיר את ספקותיי.מעומק ליבי אני מרגיש הרגשת פיספוס.מה כבוד הרב ממליץ לעשות?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

הנראה לי לפי תאורך את המצב, שלפעמים קשה להחליט לעצמכם, ורצוי שיהיה דעה שלישית בענין - לכן מנהג ישראל להשתדך דרך שדכן.

אם אתה מעוניין, תשלח לנו מספר טלפון [בציון שהוא מכוון לאגף השידוכין בהידברות], כדי לקבל את חוות דעת של מומחה המתמצה בענין.

ככה, אפילו אם אחרי שמיעת כל הפרטים יצא שאין זה נראה כשידוך טוב, מכל מקום אתה תרגיש יותר טוב בהתקדמותך הלאה.

בברכה,

רב נחום