נשים

נידה, כתמים לפני מקווה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני אישה נשואה בת43 שומרת נידה עם בעלי. יוצא לי בחודש להיות נקייה רק 10 ימים. יום שישי הקרוב בעז"ה הייתי אמורה ללכת למקווה ולפתע נהיו לי כתמים ובעלי עושה לי מלחמות על זה..מה אני יעשה??

תשובה

שלום וברכה

א. את הכתמים יש להראות לרב בקי, שיכריע האם הם אכן אדומות או חומות וכיוצ"ב, שיוכל לפסוק לך אם את יכולה לטבול או לא. באופן כללי כתם שהוא קטן יותר מסנט אמריקאי, אינו מטמא. אם אינך יודעת לאן לפנות כתבי לי היכן את מתגוררת ואכוונך לרב פוסק.

אם אכן הכתמים טמאים הרי חלילה לך מלטבול ועלייך להתחזק ביותר בעמידה בניסיון זה. לעתיד עלייך לטפל בענין שתוכלי להיות טהורה זמן רב יותר מומלץ מאוד לפנות לבית מרקחת לב הטבע - בן משה מנשה כתובת: יחזקאל 6 ,ירושלים טלפון: 02-5388832 אשר ייעץ לך מה לקחת כדי לקצר את המחזור למינימום. מסרי לרוקח שקיבלת את ההפניה אליו דרך הרב גרוס.

בהצלחה - בנימין שמואלי