שבת

שמירת שבת - מהו העונש לחילוני?

  • ו' חשון התשע"ו

שאלה

מה העונש על אי שמירת שבת לאדם חילוני.

תשובה

שלום וברכה

כל יהודי ויהודיה חייבים במצות באופן שווה לגמרי. אין ההגדרה "חילוני" פוטרת את האדם משום חטא.

כל אדם ואדם נשפט לפי הרקע שלו ולפי הבידקה עד כמה הוא מזיד ועד כמה הוא שוגג, עד כמה היה לו אפשרות להתחזק ולהתעלות והכל לפי משקל בורא עולם, רק בורא עולם יכול לשפוט את בני האדם ולדעת איזה עונש לתת לאדם לפי מעשיו.

חשוב מאוד לשמור שבת כי זה הדבר הנכון לעשות וזה יסוד האמונה ולא רק מחמת הפחד מהעונש. ראי בהרחבה http://www.hidabroot.org/he/question/26718

בברכה,

בנימין שמאולי