זוגיות

איך אדם יכול לדעת אם האישה שאיתו היא זיווגו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני התארסתי עם נערה בת 18 לפני זמן מה והייתי בטוח שהיא הזיווג שלי לאחר קשר של חצי שנה נפרדנו וגם לאחר הפרידה עדיין אני מרגיש כך אבל לאחר יעוץ עם רבנים התשובה שקיבלתי היא שיכול להיות שהיא הייתה הזיווג שלי אבל יש גם זיווג שני השאלה שלי היא 1.האם יש באמת זיווג שני לאדם הרי נאמר שבת קול מכריזה על הולד לפני הלידה מי בת זוגתו אז איך יכול להיות זיווג שני? 2.איך אדם יכול לדעת אם האישה שאיתו היא זיווגו? האם ילך לפי הלב שלו או לפי השכל? אשמח לשמוע את תשובתך ודעתך בנושא בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

האם אכן אין דרך חזרה, או שאינך מעוניין לחזור איליה?

אכן יש זיווג שני שאינה מוכרזת בעת הלידה אלא מזווגים לו בת זוג לפי מעשיו, ועל כך מנאמר בגמרא שה` עוסק כל היום בזיווג זיווגים.

האדם צריך לשקלל גם את השכל וגם את הרגש, ולנסות להחליט מה טוב לו, לאחר שיבין על נכון את ענין הנישואין ואת הדברים הנדרשים לזיווג מוצלח, ולהווי ידוע לך שעיקר ההצלחה בזיווג, הוא הרצון להצליח והוותרנות.

בהצלחה - בנימין שמואלי