תפילה וברכות

האם ניתן להתפלל 18 עם עלות השחר?

  • ה' חשון התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב. .אני עובדת נורא מוקדם וקמה בשעה 4 לפנות בוקר עדיין כמובן אין עלות השחר והנץ החמה. האם אני יכולה עם עלות השחר להתפלל תפילת עמידה? וכן האם ניתן במידה ולא לקרוא את שאר המזמורים לפני הנץ?. האם ניתן חהתפלל את תפילת העמידה באוטובוס בזמן ישיבה אם לא יכלתי להתפלל לפני ?. ושאלה אישית לגבי צניעותת.. מה עדיף חצאית מעל הברך מעט או מכנס ארוך? מה נחשב צנוע יותר. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לכתחילה ראוי מאוד להתפלל עמידה לאחר הנץ אף אם תצטרכי להתפלל בישיבה בעת נסיעה.

אם את מתחילה לעבוד ללפני הנץ תוכלילהתפלל שחרית לאחר עלות השחר אם כי עדיף שתקבעי לצמך תפילה אחרת כמנחה או ערבית.

את כל שאר המזמורים והברכות ניתן לומר אף לפני נץ החמה.

בעניין הצניעות יש ללכת בחצאית המכסה את הברך מכנס ארוך עדיף מחצאית מיני אולם שניהם לא ראויים לבת ישראל כשרה ויש ללכת כהלכה ובשכר זה תזכי להצלחה בכל אשר תפני ותזכי להתעלות במעלות התורה ולזכות שפע ברכה והצלחה בכל הענינים.