אמונה

כישופים וקללות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אימי קיבלה בשורה מאדם מסויים שטען כי ישנו כישוף הנוצר מקנאה של אישה מסויימת בביתה.היא טוענת גם כי בשלושת החודשים האחרונים המצב הכללי הידרדר,זה יתבטא באישפוזה פעמיים בבית החולים עקב רגישות למזון שבעבר לא היה קיים ואבנים בכליות,המצב הכלכלי אף הוא הידרדר וגם מערכת היחסים שלה עם אבי (יצר הקנאה גובר עליו לעיתים).האישה ההיא ביקשה ממנה לשטוף את הבית במי ים ואף לקנות מנעול ולקלל בחזרה את האדם שהטיל קללתו עליה. אימי היא אישה טובת לב ענווה ומאמינה בקדוש ברוך הוא אולם היא חשה כי אכן מדובר בהשפעה רעה של אנשים צרי עיו.אני כביתה טענתי כי אסור להקשיב לאישה ההיא וקל וחומר לקלל אדם ,צריך פשוט לבטוח בבורא עולם שיעשה צדק ודין עם אנשים שרוצים להזיק, וכי לבני תמותה אין כלל השפעה על חייהם של בני אדם אלא אך ורק רצון הבורא.אני רוצה לציין כי אף בדקנו את המזוזות בבית ונמצאו שתי מזוזות פסולות באחת מהן מעל כל אות ז הסימן היה נראה כצלב. אשמח אם תרגיע את אימי ותמנע ממנה לקלל אנשים אחרים ולהכנס לעולם הכישופים . ואשמח לדעת אם שטיפת הבית במי ים אכן מטהרת את הבית בברכה.

תשובה

שלום וברכה

הינך צודקת שאכן יש להימנע מלהיכנס לקללות וכישופים.

כאשר האדם מטאמין באמת שאין כל דבר יכול פגוע בו, מלבד רצון ה` לא תוכל שום עין רעה ושום כישוף.

בטוחני שאחר החלפת המזוזת לכשרות המצב יוטב.

כשיש חשש לעין הרע, אמר הצדיק הקדוש רבי אהרן מבעלזא זצ"ל שיש לצאת תחת כיפת השמים ולתחוב את הבוהן לבין האצבע והאמה, בשני הידיים, ולהגיד כך: "אֲנָא, מִזַּרְעָא דְּיוֹסֵף קָא אֲתִינָא, דְּלָא שָׁלְטָא בֵּיהּ עֵינָא בִּישָׁא".

זה לשון התפילה להרב חיד"א.
משביע אני עליכם, כל מין עינא בישא עינא אוכמא, עינא צרובא, עינא תכלתא, עינא ירוקא, עינא ארוכה, עינא צרה , עינא ישרה, עינא עקומא, עינא עגולה, עינא שוקעת, עינא בולטת עינא רואה, עינא מבטת, עינא בוקעת, עינא שואבת, עינא דדכורא, עינא דנוקבא, עינא דאיש ואשתו, עין דאשה ובתה עין דאשה וקרובתה, עין דבחור עין דזקן עין דנקבה, עין דבתולה, עין דבעולה, עין דאלמנה, עין דנשואה, עין דגרושה, כל מין עינא כישא, שיש בעולם, שראתה והביטה ודברה בעין הרע על
(פב"פ) גזרנא ואשבענא, לכון בההוא עינא עילאה, עינא קדישא, עינא חדא, עינא חוורא, עינא דאיהו חיור גו חיור, עינא דכליל כל חיור, עינא דכלא ימינא, עינא פקיחא, עינא דאשגחותא, תדירא עלה גבניני, עינא דלא אדמיך ולא נאים, עינא דכל עיינין בישין, אתכפיין ואיטמרן גו כיפין מן קדמוהי, עינא דנטיר לישראל, כדכתיב הנה לא ינום ולא יישן שומר ישראל, וכתיב הנה עין ה` אל יראיו למייחלים לחסדו, בההיא עינא עילעה, גזרית ואשבעת עליכון כל עינא בישא, שתסורי ותערקו ותברחו ותרחיקו, מעל (פב"פ) ועל כל בני ביתו - ביתה ולא יהיה לכם כוח לשלוט ב(פב"פ) וכל בני ביתו - ביתה לא ביום ולא בלילה לא בהקיץ ולא בחלום, ולא בשום אבר מרמ"ח איבריו,(-לנקיבה -רנ"ב איבריה ) ולא בשום גיד משס"ה גידיו (גידיה)מהיום ולעולם אמן נצח סלה ועד.
ויאאמר אתה סתר לי וכו` ויהי נועם יושב בסתר וגו`.

וה` ישמור את כולנו מעין הרע.

בברכה - בנימין שמואלי