תפילה וברכות

מי עומד באמירת הקדיש ומדוע? ומה קורה אם מסתכלים על הכהנים בברכת הכהנים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

(מלבד אומר הקדיש) והאים על בנות לעמוד גם בבית הכנסת בזמן קדיש שאלה שניה- מדוע אסור להסתכל על הכהן באמירתו "יברכך ה` וישמרך" ואם הבטתי בשוגג- יש איזו ברכה או אמירה שעלי לומר כדי שלא תהייה לי עברה חלילה תודה רבה חן:)

תשובה

שלום וברכה

בשולחן ערוך מובא שיש אומרים שיש לשומעים לעמוד בעת אמירת הקדיש, אבל מרן האריז"ל לא היה עומד בקדיש אלא אם כן התחילו את אמירת הקדיש כשהיה עומד.

בזמן שהכהנים מברכים את העם השכינה שורה על ידי הכהנים, ולפיכך אין להסתכל לכיוון הכהנים, כיום הדבר אינו כל כך חמור כי הכהנים לא מוציאים את ידיהם מהטלית כפי שהיה נהוג לפני כשבעים שנה. ויש אומרים שכיום אין איסור להסתכל בידי הכהנים המכוסות.

ולכן לא קרה כלום אם הסתכלת.

אם הצצת על ידי הכהנים עצמם מתחת לטלית, יש חשש להחלשות הראיה, וזה מתקנים על ידי הסתכלות בתוך כוס הקידוש כשאומרים את הקידוש בליל שבת. כמו גם על ידי נתינת טיפה של יין מכוס הקידוש וההבדלה על העינים, אחרי גמר השתיה.

בהצלחה - מנשה ישראל