אין דבר העומד בפני התשובה ושאלות

  • ג' חשון התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש לי שאלה: מאיפה המקור לכלל "אין דבר העומד בפני התשובה"? האם זה מהגמרא? שאלה שנייה: יש לי שאלה שקצת תקשה עליך אבל אני אשאל... "אין לך כלל שאין לו יוצא מן הכלל" "אין למדים מן הכללות", אז אולי לכלל שאין דבר העומד בפני התשובה יש יוצא מן הכלל! ויש עבירה שאין לה תשובה! אולי זה מה שכתוב בזהר בקצת מקומות שם שיש תשובה לכל החטאים חוץ מהחטא זרע לבטלה? כי הרי לכל כלל יש יוצא מן הכלל.. שאלה שלישית: שאני קם בבוקר אני הולך בערך 22 צעדים עד שאני מגיע לכיור ונוטל ידיים , מותר לעשות ככה? ואם לא איך אני ינטל ידיים ישר אחרי המיטה אם אין לי שום מקום לינטול ידיים ליד המיטה תוך 4 אמות... שאלה חמישית ואחרונה: אני נער מתחזק וההורים שלי לא ממש , הם מסורתיים-חילונים והם לא מפרידים כלים בין בשר לחלב בכלל , לא מיקרוגל, לא תנור, לא צלחות,לא כלים ועוד.. עכשיו מה אני צריך לעשות ? אני אמרתי להם שאני רוצה להתחיל להפריד כלים אבל הם לא הסכימו ... אני משתדל לאכול בצלחת ומזלג או כף פלסטיק אבל חוץ מזה האוכל שאמא שלי הכינה היה לפני באיזה מחבט שטיגנה שם גם חלביים וגם בשריים או תנור וכו'.. מה לעשות במצב כזה?? יש לציין שהם מקפידים לא לאכול בבת אחת והם מחכים כמה שעות. וכל מה שכתבתי זה רק בעיה של לאכול בבית, אבל לאכול אצל סבתא שלי או דודים שלי זה ממש מסובך.. סבתא שלי לא מקפידה חלב בשר אני חושב וגם הדודים שלי אבל יש דודים שלגמרי לא שומרים מצוות ופעם אכלו לא כשר בחו"ל.. עליהם לגמרי אני לא יכול לסמוך בכלים.. אני נמצא בבעיה קשה של הנושא הפרדת כלים ואני מתייאש... מה לעשות? שמעתי שהמשיח קרוב מאוד ואני לא יספיק אולי לשמור ממש את כל ההלכות ולחזור בתשובה שלימה אז אני צריך עזרה.. תודה רבה אשריכם על האתר!

תשובה

שלום וברכה

המקור הוא בירושלמי פיאה פ"א ה"ה וכן פסק הרמב"ם פ"ג מהל' תשובה הלכה יד'.

2. תשובה על זרע לבטלה ראה http://www.hidabroot.org/he/question/75694

3. בדיעבד מותר. הכי טוב לקנות ספל ונטלה ולהניח מים ליד המיטה, זה יועיל לך מאוד ברוחניות.

4. עליך לנסות לקנות לאמא קצת כלים חדשים ולבקש ממנה להקפיד לפחות בבישול שלא לבשל חלב ובשר באותו סיר. אסור לאכול מאכלים שבושלו במחבת שטוגן בו גם חלבי וגם בשרי. אני בטוח שאם תעשה קצת בלאגאן הם יסכימו לך וכך תזכה להציל את כל המשפחה ממאכלות אסורות.