שאלה על פגם הברית

  • י' שבט התשע"ה

שאלה

לגבי פגם הברית, נראה לי שמתרצים שתשובה מועילה לפגם הברית... כי לפי הזוהר אפילו תשובה לא מועילה ויש לזה השלכות גדולות ברוחניות ובגשמיות... אני כבר מיואש ולא יודע אם יש לי טעם לחיים...(לא עד כדי כך מיואש אבל כן) וברוך השם אני שומר ברית 34 ימים

תשובה

שלום וברכה

נמנו וגמרו כל חכמי התורה שאין ספק שתשובה מועילה על הכל כולל על פגם הברית ובפרט כאשר האדם מפסיק לחטוא ומתגבר על יצרו הרי זה הוא התיקון הגדול ביותר לחטא זה ובפרט כעת בימי השובבי"ם שהוא זמן מיוחד לתקן חטא זה וכמבואר בדברי המקובלים.

ראה עוד http://www.hidabroot.org/he/question/26131