אמונה

זוגיות - עם גבר נכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אח שלי - גבר צעיר בן 32 - נכה על כסא גלגלים כתוצאה מתאונת דרכים שעבר בגיל 18. מנהל אורח חיים תיקן לחלוטין, עצמאי - גר לבד וכאמור מנהל חיים רגילים לגמרי. לפני כשנה הכיר בחורה בת 22 (בת יחידה מבין 4 אחים) ושניהם רצו למסד את הקשר. לאור התנגדותם הנחרצת של הוריה (בעיקר עם האמא) ניתקה הבחורה את הקשר על בסיס זה בלבד. הדבר נעשה בלב כבד של שניהם. לפני כמה חודשים שוב חברו יחד למורת רוחם של הורי החברה. ההורים של החברה לא מעוניינים בשום פנים ואופן לפגוש את אחי וחברתו החליטה שאם לא תהיה ברירה היא תנשא לאחי למרות מחאתם של ההורים. אחי בהסכמתה, הציעה לה נישואין, ולאחר מעשה זה, נגשו הוריה לרב בחיפה (שמשפחתי אינה מכירה) הרב רפאל ממו- שהבנתי שהוא מקובל () וסיפרו לו את הסיפור. הורי החברה לא סיפרו זאת לאחי וביקשו לתאם פיגשה נוספת עם הרב איתם עם אחי והחברה. אחי ביקש לצרף למפגש זה את הורי וכך היה. בביקור זה אמר להם הרב המקובל () כי פער הגילאים בינהם מאד גדול (ידוע לנו שזאת אחת מטענות ההורים של החברה) ושאחי למעשה "חוטף" אותה מידי הוריה... ברצוני לציין שאבי תלמיד חכם (אנו משפחה מאד דתית) ולא הכרנו את הרב הזה קודם ובודאי לא שמענו עליו כרב מקובל. השיחה איתו הסתימה שהוא סילק את החברה מהחדר (לאחר שאם החברה טענה שאחי עשה לה "שחור" - מושג שלא קיים במשפחתנו, והחברה אמרה לרב שאם הוא מקובל ורואה דברים ודאי יראה זאת על פני אחי - הרב כאמור התעצבן על "חוצפתה של חהברה" וסילק את החברה מהחדר) כתוצאה מכן יצאו כולם מהחדר רק אחי נשאר, וביקש מהרב בצורה מאד יפה ומנומסת לא להקפיד עליו ולא על החברה ולא על אף אחד מהנוכחים שכן הם מאד רוצים להגיע להסכמה כוללת של כולם וכוונתם טובה. נכון להיום הם קבעו מועד לחתונה אך נמצאים בסימן שאלה גדול וקשה להם מאד לקבל זאת (לשניהם) שהורי הכלה לא יגיעו לחתונה במידה שתערך. לאחר סיפור המקרה -(וסליחה על הפירוט הרחב אך זה חשוב וגם זה הובא כאן בקצרה) אודה לכם מאד על תשובתכם כיצד לנהוג מה אומרת ההלכה במקרה זה מה רצוי לעשות שוב, ברצוני לציין שאחי אומנם נכה על כסא גלגלים אך הוא בריא לחלוטין, מתפקד כרגיל וגם אנחנו משפחתו מבינים את ההורים לאור זאת שביתם הכירה בחור למטרה רצינית ומה לעשות..... הוא על כסא גלגלים. (מבינים אך לא מקבלים) אודה לכם מאד על תשובתכם בהקדם. רב תודות

תשובה

שלום לך

מה את רוצה מאיתנו.

חברה של אחיך עושה דבר נכון מאוד, בכך שהיא נישאת לו, ואינה צריכה כלל להתחשב בדעת הוריה, אם ההורים לא מתפייסים, יש להניח אותם לנפשם, וכמובן שחשוב מאוד לנסות ולפייס את הוריה, ואם אפשר לנסות לשלוח שליח שמקובל על הוריה ולהסבירם את גודל החשיבות שבהשתתפותם בנישואי בתם, ולהסביר להם שזכותה של ביתם להינשא למי שהיא מעוניינת, ודי בכך.

אם הם לא ירצו אין בכך כלום, ותשתדלו לשמחה ככל האפשר ביום הגדול.

אין לדחות את החתונה עקב אי השתתפותתם בשמחה.

בהצלחה - בנימין שמואלי