שמשתמשים בכלים של חלב בטעות לשימוש בשר ולהיפך, האם כדי להכשיר את הכלים מחדש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, לפעמים קורה (בטעות) שמשתמשים בכלים של חלב לשימוש בשר ולהיפך... שאלתי היא האם כדי להכשיר את הכלים מחדש מספיק להרתיח אותם או שיש דרכים נוספות ....

תשובה

אפשר על ידי הרתחת מיים שימלאו את הכלי את למעלה, וכשהמים ירתחו הם יגלשו החוצה להכשיר גם את הצד החיצוני של הכלי.

ונוח יותר להשיג איזה קופסת שימורים ענקית ויהיה מונח בבית בקבע בכדי להשתמש בו להכשרת כלים, ז"א להרתיח מים בקופסת השימורים ולטבול את הכלי הטרף לתוך המים הרותחים.

בהצלחה - מ נשה ישראל