חברה והשקפה

השפה העברית

  • ב' חשון התשע"ו

שאלה

באיזו שפה מדבר השם ? או שהשם מדבר בכל השפות ? ואם השפה העברית הקדומה התפתחה במקביל לשפות השמיות, איך אברהם דווקא דיבר בשפה הזאת ? הרי שפה מתפתחת בקבוצה גדולה לא? ולמה השם נגלה לאברהם בשפה העברית ? אני מקווה שאני מובנת תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

השפה הראשונה היתה השפה העברית, שבה דיבר האדם הראשון, ולמד אותה מהקב"ה. העברית היא ככל הנראה השפה היחידה שההיגויים והאותיות שבה מתאימות למילים שאותן הן מייצגות. מאוחר יותר, בדור הפלגה שלאחר נח, בני האדם התפצלו לארצות שונות ולשפות שונות. ראי בבקשה:
 במאמר שלעיל תוכלי לקרוא על הדמיון והקשר שבין השפות השונות, ובכך מצאי מענה לשאלתך.

אברהם אבינו נולד באור כשדים, שהיתה עיר בבלית. הוא הכיר את שפת הקודש מאבותיו יוצאי שם, והעביר אותה לבניו.

בברכה,
דניאל בלס