שאל את הרב - כללי

עניינים בבית

  • א' חשון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה לצוות הרבנים היקר שעונה תשובות מתוקות לעמ''י. רציתי לשאול כמה שאלות שקיימות אצלי בבית: א.] בענייני אישות: רציתי לדעת מהם הדברים האסורים בקיום היחסים. והאם מותר לקיים יחסים עם אור קטנטן/אור גדול (שעה''ד וכיוצ''ב) ב.] מה רמת החיוב בהילוך בצניעות בבית הן לגבר הן לאישה. זאת ועוד, אם אני קם בלילה לשתות מים ואני עם 'בוקסר' מה אני חייב לעשות [ליטול ידיים/להתלבש?] - אם אני סתם שוכב לפני השינה במיטה ואני מגרד בבטן וכיוצ''ב אני חייב ללכת ליטול ידיים?! ג.] אני ישמח אם תוכלו לשלוח לי קישור של שיעורי דף היומי בגמ' מישהו שמסביר בצורה פשוטה ובהירה את הדף. ד.] האם יש איסור ללכת עם פלאפון עם אינטרנט פתוח? א''כ איזה תוכנה אפשר להוריד בחינם שתגן? ה.] לאילו צדיקים אפשר לנסוע מדי פעם שהם כעין 'סבא מחבק' שאפשר לשוחח אתם במתיקות ובאהבה? תודה רבה ויישר כוח גדול!!! באהבה גדולה

תשובה

שלום וברכה

א. ניתן לשאול כל שאלה בצורה מפורטת. אין לקיים יחסים כאשר יש אור דולק, אבל מעט אור הנכנס דרך החלון יש מקום להתיר כל שאין תוי הפנים נכרים באור.

ב. אם אתה קם באמצע לילה לחזור לישון אינך חייב להתלבש ואתה יכול ללכת עם הבוקסר.

אינך חייב ליטול ידיים לאחר גירוד הבטן. אם אתה רוצה לשתות באמצע הלילה יש ליטול ידיים.

ג. http://www.kolhalashon.com/New/ShasBavli.aspx?Lang=Hebrew

ד. אסור. נראה לי שניתן להוריד סינון של k9 אולם כל סינון שביכלתך לשנות בעצמך אינו מספק.