נשים

יחסים בעת נטילת גלולות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב,אני שלחתי לך(הרב בנימין שמואלי) שאלה וענית לי עליה אבל לא כול כך הבנתי את התשובה. שאלתי אותך האם מותר לגבר ואישה לקיים יחסים מבלי להביא ילד לעולם והאם יש בזה איסור של הוצאת זרע לבטלה. ואתה ענית לי שמותר לגבר ואישה לקיים יחסים גם אם לא מביאים ילד לעולם אך ללא קונדום. אז אומר שמותר לאישה לקחת גלולות האם תוכל לענות לי על השאלה יותר פרוט אשמח מאוד .תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

גם אם האשה לוקחת גלולות, אין בקיום יחסים משום איסור זרע לבטלה, ומותר לבעל להיות עם אשתו כרגיל.

ישנו איסור לקחת גלולות, {ללא סיבה רפואית או שמירת בריאות נפש האשה,} מפני שבני הזוג מבטלים בכך את מצוות פריה ורביה, אבל בשעת הצורך {בהתייעצות עם רב} כאשר מותר להמתין ולבטל לפי שעה את מצוות פריה ורביה, והאשה לוקחת גלולות, אין איסור זרע לבטלה וחובה על הגבר לקיים יחסים כרגיל.

בברכה - בנימין שמואלי