תפילה וברכות

התעוררות בלילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! רציתי לדעת על פי ההלכה מה אני אמור לעשות אם אני מתעורר באמצע הלילה לדוגמא לקום לשתות מים או אפילו לפרק זמן קצר ואז נרדם שנית.... האם אני צריך לומר מודה אני ולקום ליטול ידיים או שרק אחרי שעה מסויימת אני צריך והאם אני צריך לחזור על כך כשאני מתעורר בבוקר.... תודה רבה רועי

תשובה

שלום וברכה

אין צורך לומר מודה אני רק כאשר קמים.

נטילךת ידיים יש לעשות או כשהולכים לישון לפני חצות וקמים חאחירו לשתות מים, או כשהולכים לישון לפני עלות השחר וקמים לאחר העלות לשתות מים.

התעוררות לרגע, אינה מחייבת בנטילת ידיים.

בברכה - בנימין שמואלי