אמונה

האם להתגייס?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. למדתי בתיכון בביה"ס חרדי אך לא כ"כ הסתדרתי והחלטתי להתגייס, זה משהו שאני רוצה מאז ומתמיד. הייתי אמורה להתגייס ב 21.7.08 ודחו לי את הגיוס, התחלתי לחשוב אם זה לא משמיים אולי אני לא צריכה להתגייס, אני ממש בבעיה כי התאריך השני שנתנו לי הוא לעוד חודש ושבוע, מצד אחד אני מאווד מאוד רוצה להתגייס ומצד שני אני חצויה כי עדיין יש לי את הערכים שרכשתי גם בבית וגם בביה"ס.אבל אני לא רוצה לחיות בהרגשה שהחמצתי משהו שכ"כ רציתי, אשמח מאוד אם אענה בהקדם.תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

הגיוס הוא דבר אסור בהחלט, שיגרום לך ירידה גדולה ברוחניות ואכן תפסידי את כל הערכים שלך שלמדת וגדלת עליהם.

גם אם לא הסתדרת בתיכון אין זה אומר שכדאי לך להפסיד את כל עולמך הרוחני חלילה, עלייך להתחזק ביותר ולמנוע את עצמך מלללכת למקום שהכול שם פרוץ,>ה` הטוב לא רוצה שתלכי לאיבוד ונתן לך פתח רחב להבין שהגיוס לא בשבילך, אל תתעלמי מכך!!!.

כדי להתחזק בהחלטתך הטובה אמליץ ללכת לסמינר שיתקיים ביום רביעי הקרוב, הדבר יועיל לך מאוד להיות רגועה בצעד הטוב שאת עושה, אם תרצי בכך שלחי לי מס` טלפון שלך ואשמח לכוון אותך לכך.

אם תרצי לשוחח עם בנות דתיות שכבר חוו את הדבר הנורא הזה, אשמח לעזור לך גם בזה.

עלי והצליחי ןהיי חזקה וה` הטוב לא יקפח את שכרך - בנימין שמואלי