אמונה

רוצה לשמור נגיעה אבל קשה לי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בת 17 מתחזקת בחזרה בתשובה, ומאוד הייתי רוצה לשמור נגיעה אך יש כמה דברים שמונעים ממני לעשות זאת ,זה ישמע אבסורד אבל ככה זה ,לפי התרבות של המשפחה שלי חייב להגיד שלום לכל אורח או בן משפחה. והשלום הזה מסתכם בלחיצת יד\נשיקה בלחי כמובן. ולכן אם אני אשמור נגיעה ההורים שלי לא יקבלו את זה ויכעסו. אני לא יודעת מה לעשות .האם אתה יכול לעזור לי

תשובה

שלום וברכה

מניסיון אני יודע שכאשר אומרים לדודים, שאני חזרתי בתשובה ואני שומרת נגיעה, רובם ככולם מכבדים ומעריכים ונמנעים מנגיעות,ואף ההורים מתרגלים מאוד מהר לכבד ולאהוב את צניעותך, ואין בזה משום הלבנת פנים כאשר הינך מבהירה שהענין הוא דתי ולא אישי.

ועוד אוסיף שאף אם נניח שלא תמצאי את הכוחות לומר זאת לדודייך, אין זה אומר שעלייך להקל עם שא הזרים, כל נגיעה שאת נשמרת מנו היא זכות גדולה כשלעצמה, ובשמיים רואים הכול ולא נמחק כלום.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי