שאל את הרב - כללי

לגבי המצב..

  • ל' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום הרב. אני ממש פוחדת מכל המצב הנוכחי. בכלליות אני נלחצת מהר מדברים והם משפיעים עליי נפשית. כתוצאה מכך אני חולה וכו. שמעתי שצריך להרבות בתורה ובגמ"ח. (שמעתי רבנית שהדגישה שנשים צריכות להרבות בצניעות ובגמ"ח). העניין הוא שקיבלתי על עצמי כמה קבלות בצניעות ועדיין, אני מרגישה שאני עושה לא מספיק. אני לא יודעת אם זאת עצת היצר, אבל אין ספק שקשה לי לתפקד עם ההרגשה הזאת. מה הרב ממליץ לעשות? תודה רבה ובשו"ט בע"ה

תשובה

שלום וברכה

אין ספק שזה עצת היצר לגרום לך לדיכאון ולעצבות. כל דבר שאינו גורם להתעלות עבודת ה' אין זה מהיצר הטוב.

אין כל סיבה לפחד ולחשוש אלא להתחזק ולהתעלות ולעשות את רצון ה'.

התחזקות מבורכת בצניעות בוודאי מקרבת אותך לבורא עולם ושומרת עלייך. ברור שעל האדם לדעת שכל ימי חלדו עליו להמשיך ולהתעלות עוד ועוד אבל מצד שני יש להסתכל על הכוס המלא שאת זוכה להתחזק ולעשות נחת רוח לבורא עולם.