אמונה

מחשבות לא טובות בזמן תפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום בזמן האחרון הראש שלי מוצף המחשבות לא טובות דווקא ברגעים שאמורים להיות קדושים וטהורים כגון תפילות ומחשבה על השם. אני לא מצליחה להתנער ממחשבות אלה וזה אף גורם לי לא לרצות להתפלל שכן זה מרגיש כמו חילול השם להתפלל עם מחשבות לא טהורות. איך אפשר להפטר מהן מה אפשר לעשות אני ממש עצובה בקשר לכך ולא מצליחה למצוא את הדרך שמחשבות אלו לא ילוו אותי בפרט בזמנים טהורים תודה

תשובה

שלום וברכה

ישנו סגולה לבטל מחשבה זרה בשעת התפילה בספר הגן, שיאמר שלשה פעמים פי פי [אלו הן ראשי תיבות פלטי יוסף שהם התגברו על יצר לבם וככתוב במסכת סנהדרין דף כ"א ע"ב] ואח"כ ירוק בנחת כשהלשון תהא בין השפתים בשעת הרקיקה ובודאי תלך המחשבה.

 ובספר קיצור של"ה כתב: סגולה להעביר מחשבת חוץ שקודם תפילה יעביר שלש פעמים יד ימינו על מצחו ויאמר בכל פעם לב טהור ברא לי אלהים ורוח נכון חדש בקרבי. וכן אם בא לו מחשבת חוץ בתוך התפילה ישתוק מעט ויעביר ימינו על מצחו ויהרהר פסוק הנ"ל".

וסגולה מפורסמת נוספת שגילה אליהו הנביא לאחד הצדיקים הוא להגיד את הפסוק הזה: אש תמיד תוקד על המזבח לא תכבה.

בהצלחה - מנשה ישראל