תפילה וברכות

האם ישנה טבלה או ספר או אתר באינטרנט ששם כתובים כל המזונות וברכתם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שמי יעל ואני רוצה לשאול על הברכות. א.האם ישנה טבלה או ספר או אתר באינטרנט ששם כתובים כל המזונות וברכתם ב.רציתי לדעת את כוונת המילים של הברכות ולמה דווקא נקראים כך הכוונה ל:שהכול נהיה בדברו על דברי חלב למה על דברי חלב למה בדברו ולא נוסח אחר. תודה רבה על זמנכם מצפה לשמוע בהקדם האפשר יעל

תשובה

שלום וברכה

<>ברכת שהכל נהיה בדברו, היא ברכה כללית אשר בברכה זו אנו מברכים לה` על כך, שהכול נעשה ע"י דיבורו.

בברכה - בנימין שמואלי