אמונה

מצד אחד לומד בישיבה ומצד שני צריך כסף

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב! בחור שאני יוצאת איתו התחיל לא מזמן ללכת לישיבה, הוא לא נשאר לישון שם כל יום אלא חוזר הביתה מידי יום. לישיבה הוא הלך לחודשיים כי יש לו חופש מהצבא (בינתיים הוא לומד בצבא לתואר הנדסאי אז יש להם חופשים). הבחור צריך כסף ומהמשפחה לוחצים עליו כי עוד מעט מתקרבת החתונה של אחיו, יש לו אפשרות לעבוד אחה"צ באולם אירועים (לא דתי) שכבר מכירים אותו והוא עבד שם לפני זה די הרבה זמן אז יש לו מקום עבודה. אבל הבעיה היא שבמקום כזה הוא לא יוכל לשמור על העיניים כי במקומות כאלה אין בכלל צניעות. אז מה הוא צריך לעשות מצד אחד הוא ממש צריך כסף ומאידך, הוא לומד בישיבה וזה קצת לא מסתדר עם עבודה במקום כזה. מה לעשות אם אפשר אשמח לתשובה בהקדם, כי זה מאוד דחוף! תורה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

זה אכן לא מסתדר ליהודי ירא שמים לעבוד במקום שאי אפשר לשמור את העיניים.

ה` יהיה בעזרו למצוא עבודה טובה ונקיה ללא חטא.

בברכה - בנימין שמואלי