בשבת אני אוכלת אוכל מחומם על כיריים חשמליים , זה פוגע בשמירת השבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

תודה על העצות ! דיברתי לאחרונה עם אימי והיא משלימה עם זה שאני ישמור שבת ... והיא אמרה שכדאי שאני יתקדם לאט לאט ... אז יש לי שתי שאלות , אם אני יראה רק טלוייזיה במהלך השבת ... ולאט לאט אוריד את המינון , וכך שלבסוף לא אראה בכלל ... אז, עד אז נחשב שחיללתי שבת או לא 2. בשבת אני אוכלת אוכל מחומם על כיריים חשמליים , זה פוגע בשמירת השבת אם כן , אני חושבת שרק אם אתקדם לאט לאט ואראה להוריי שהנושא באמת חשוב לי הם יבינו וישימו פלטה בשבילי .... אם יש עוד עיצות שאוכל להסתדר במהלך השבת אקבלם בשמחה ! תודה .

תשובה

שלום לך שוב

ברוך ה` שאימך מסכימה ומכבדת את רצונך לשמור שבת.

ברור שגם אם עדיין לא תוכלי לשמור את שני הנקודות שהזכרת, מעלת שמירת השבת שלך גדולה עד מאוד, וכל שני הדברים האלו אין בהם חילול שבת, אלא איסור הנאה ממעשה שבת, דבר שחומרתו פחותה בהרבה מאשר חילול שבת, ואין כל ספק שאת יכולה להתחיל לשמור את השבת כך, וזכותך רבה עד מאוד, והינך נחשבת כשומרת שבת.<>בברכת שבת שלום ועלי והצליחי עוד ועוד בהתקרבותך המופלאה לבורא עולם, אשר שמח מאוד בשיבת בנותיו איליו.

בברכה - בנימין שמואלי