נשים

גרבים לנשים

  • כ"ט תשרי התשע"ו

שאלה

אני שייכת למגזר הדתי לאומי. בעבר כשלמדנו הלכות צניעות הרב הסביר לנו שאם לובשים חצאית ארוכה או מתחת לברך באורך של 10 ס"מ כשזה בישיבה אז אין חובה לגרוב גרבים. לפני חודש גיסי ששייך למגזר החרדי אמר לי שזה ממש לא כך ואראה לי שיש רבנים שמחייבים גרבים תמיד. בקיצור יצאתי מאוד מבולבלת אני רוצה לקיים את ההלכה מבלי לעבור על איסור. אשמח אם הרב יוכל להסביר לי מה ההלכה

תשובה

שלום וברכה

רוב רובם של הפוסקים וביניהם מרן הגר"ע יוסף וכן הגר"מ אליהו זכר כולם לברכה, פסקו שיש ללכת עם גרביים בכל מצב גם אם הוכלים עם חצאית ארוכה יותר כל שאין החצאית מכסה עד לאחר הקרסול.