אמונה

כיצד ניתן להחזיר אדם חילוני בתשובה והלראות לו את הצד היפה של הדת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, לפני שאציג את שאלתי אני אתן קצת רקע. אני בחורה דתיה עם אמונה חזקה ומשתדלת להתקרב כמה שיותר לקב"ה ע"י שיעורים מאמרים וכו`.. אני מכירה אדם שהוא מאוד קרוב אליי אבל הוא לא מאמין בכלום, בשום אלוקים, ואם אנחנו מתחילים לדבר על דת הוא ישר מביא הוכחות לגבי המפץ הגדול אמונה בחיזרים ועוד.. גם הוא הגיע לשלב מסוים בחיים שלו שהוא מברר על האמונה בקב"ה ולבסוף החליט שהוא לא רוצה להיות חלק מזה. (הוא גדל על רקע דתי ואמונה בקב"ה) ועכשיו לשאלה: כיצד ניתן להחזיר אדם חילוני בתשובה והלראות לו את הצד היפה של הדת שלנו כדי שהוא יאמין שיש דבר כזה הקב"ה לפי טענתו, אנשים עם אמונה זה אנשים שמפחדים כל הזמן מה יהיה, מה אסור לעשות, הוא מבחינתו לחיות את החיים עכשיו ולא יהיה שום עולם הבא.. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי עינב

תשובה

שלום וברכה

אם הוא באמת מעוניין לבדוק את האמת, הרי הוא מזומן לסמינר לצעירם הבא שיתקיים בענייני יהדות ויבדוק עם המרצים והרבנים את האמת עם מי היא, וילך על פי האמת.

אם הוא מסרב לכך, הרי הוא "פחדן" שחושש שיצטרך לשנות את הלך חיו ולהתנהג כהוראות הבורא.

לא הבנתי את טענתו כלל, הרי גם אם הוא לא ירצה הוא יגיע לעולם הבא, שלא יהיה סימפטי כלל אם ירצה ואם לא ירצה.

אי אפשר להחליט שלא להאמין, כי המציאות הוא יחידה או שיש בורא או שאין בורא, הבחירה שלא להאמין היא כמעשה בת יענה, להתעלם מהאמת ולעשות את כל אשר בליבו.

אקווה שמכרך יסכים לבדוק את העובדות לאשורם, ואשמח לכוונו למקום המאים.

בברכה – בנימין שמואלי