הנחת תפילין היד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני 3 שנים התחלתי להניח תפילין..אני כותב בשמאל אומנם כל מעשי הם ביד ימין והיא היד הדומיננטית שלי. לכן סברתי שאני נחשב כימיני בנוגע להנחת התפילין ולכן אני מניח ביד שמאל. עם זאת בשבוע האחרון למדתי שיש מחלוקת בנושא הזה, וששולחן ערוך פסק ללכת עם היד הכותבת..ולפי זאת אני צריך להניח מעכשיו ביד ימין. אז ברצוני לדעת- האם בטוח אני צריך לשנות יד בהנחה אם אשנה מה צריך לשנות בתפילין והאם כל הפעמים שהנחתי עד היום תפילין לא נחשבות!

תשובה

שלום וברכה

א. יש להניח תפילין מהיום על היד הימני שלך.

ב. יש לשנות [על ידי מומחה] את מיקום הקשר שיפנה כלפי פנים, כשאתה קושר על היד הימנית. עד התיקון יש להכניס את התפילין במצב ההפוך, בכדי שהקשר יטה כלפי פנים לכיוון הלב.

ג. על מה שעשית עד היום, יש לך לסמוך על דעת המקובלים ודעת הב"ח שגם אדם כמוך יש לו להניח את התפילין על היד השמאלית, וכדאי הם לסמוך עליהם לעניין העבר.

בהצלחה - מנשה ישראל