שאל את הרב - כללי

בירור לגבי לשון הרע

  • כ"ח תשרי התשע"ו

שאלה

שלום, היה לנו דיון לגבי נושא שאני משקש לחדד אותו כדי להבין את התשובה. אנסה להציג בשינוי כדי שיהיה כללי. קיימת קבוצת אנשים שפועלת כנגד התורה: תומכת בערבים, יוצאת כנגד תורה ודתיים וכו, הכל בפרהסיה. גם ידוע כי מדובר ביהודים. על פי הלכה אני יודע כי מותר (או אולי אף מצווה?) לדבר על אלו לשון הרע. השאלה האם מותר לקרוא לאדם ספציפי מהקבוצה "ערב רב" או "לא יהודי" ? כי הרי בכל זאת מדובר ביהודי שמי יודע עלול גם לחזור בתשובה.. תודה

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

לדעתי אסור לקרוא שמות ליהודים כאלו בתיאורים שאי אפשר לדעתם אלא לבעל רוח הקודש. ואכן אם אין אותם תוארים אמיתיים על פי שורש הרוחני של אותם אנשים, הרי הדברים שנאמרו הם בגדר לשון הרע.

ועוד, ידועים דברי החזון איש, אשר רובם ככולם של עוברי עבירה כיום הם בגדר תינוקות שנשבו, ולפ"ז אסור לקרוא להם בשמות הנ"ל.

בברכה,

רב נחום