אמונה

בשלות לקשר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, עוד כמה חודשים בע"ה ימלאו לי 20 שנים, וכמובן שכל נושא החתונות והשידוכים נמצא כבר מזמן על הפרק. ללא ספק קיים בי הרצון להכיר בחור ובע"ה להתחתן, כמובן שהרצון הזה רק גובר עם כל חתונה נוספת של אחת מהחברות שלי.. אבל לדעתי כדי להתחתן לא מספיק רק לרצות, ולמרות כל הזוהר והכיף של החתונה, הצורך להתחתן לא צריך לבוא מתוך פזיזות של רצון לקשר או לבן זוג, אלא מתוך נקודה עמוקה של בשלות פנימית ורצון אמיתי להקים בית כשר בארץ ישראל, לגדל ילדים בדרך ה` ובאמת להפיץ את האור. עמוק בפנים אני יודעת שטכנית אני מסוגלת ויש בי את היכולת, אבל עדיין אני לא מרגישה מספיק מוכנה, אני חושבת אני עוד צריכה לבנות את עצמי ולחכות עוד קצת, ואם בזה הסיפור היה מסתכם הכל היה טוב, הבעיה היא שמציעים לי המון שידוכים בזמן האחרון ואני תמיד דוחה אותם כי אני לא מרגישה מוכנה. והאמת היא שניסיתי, והכרתי בחור לפני כמה חודשים, הוא באמת בחור משכמו ומעלה, אבל זה פשוט לא התאים לי הרגשתי שאני לא מוכנה ולא בשלה לקשר ולנישואין כרגע, הוא מאוד נפגע והיה לו קשה לקבל את זה... כרגע, אני לא יודעת מה לעשות, כי מצד אחד אני מרגישה שיכול להיות שאני מפספסת את הזיווג שלי עם כל דחיה להעצעה שמציעים לי, ומצד שני אני באמת לא רוצה להיכנס שוב לקשר כשאני לא מרגישה מוכנה ובשלה, וככה בעצם כל פעם מחדש לחתוך את הקשר אחרי כמה שבועות ולגרום סתם צער וסבל לאותו בחור. מה עלי לעשות

תשובה

שלום וברכה

לדעתי החשש לאי בשלות אינו מתוך אי בשלות אמיתית, אלא נובע בתת מודע, מכוח פחד לקפוץ למים הסוערים של חיי נישואין.

סבורני שהדרך הנכונה להתגבר על כך, היא כן לקפוץ למים הסוערים ולהתחיל לשחות, אי ן לי ספק שכאשר תגיעי לנהר תעברי אותו בהצלחה.

על כן חושבני שלא תשתהי יותר מידי, והחליטי בעצמך שאת בשלה וראויה להינשא, ולהקים בית נאמן בישראל.

וכמובן שמומלץ מאוד ללמוד ולשמוע הרבה על חי הזוגיות דבר שיכין אותך כראוי לחיי הנישואין.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי